Nacionalinio V. Kudirkos dailyraščio konkursas

Kviečiame Jus kartu su Kyumeikan Kendo mokyklos vaikais dalyvauti Nacionalinio Vinco Kudirkos dailyraščio konkurse „Rašom“.
Dailiojo rašto darbas rašomas ranka, rašytinėmis raidėmis rašaliniu parkeriu, mėlynu rašalu. Nuo 2011 m. gruodžio 1 d. iki 2012 m. sausio 31 d. visi dailyraščio konkurso dalyviai siunčia savo darbus paštu arba pristato adresu: Lietuvių kalbos instituto Lituanistikos židinys, P. Vileišio g. 5, LT10308 Vilnius, Lietuva.
Dailyraščio konkurse gali dalyvauti moksleiviai nuo 3 klasės ir suaugusieji. Skiriamos trys konkurso dalyvių grupės: 3–6 klasių moksleiviai, 7–12 klasių moksleiviai ir suaugusieji. Kiekvienai grupei skiriamas skirtingas tekstas. Dailyraščio konkurso vertinimo komisija, vertins dailiojo rašto darbus ir atsižvelgs į teksto išdėstymą, rašto aiškumą ir tolygumą, darbo estetiką, atidumą ir kalbos taisyklingumą.
Kiekvienos grupės nugalėtojas ir originaliausio darbo autorius bus apdovanoti keltų bendrovės „Tallink Latvija“ kruizu Ryga–Stokholmas–Ryga 4 asmenims.
Daugiau informacijos apie konkurso sąlygas rasite interneto tinklalapyje: lki.lt
Džiaugiamės puikia tradicija Lietuvoje, kuri Japonijoje turi gilias tradicijas. Dalinamės šia gera žinute kartu su Jumis ir ketinimais, kad dalyvausime kartu!

Parašykite komentarą